Verspanen bij
Van Wijngaarden 

Home . Expertises . Verspanen

Van oudsher staat Van Wijngaarden bekend om het verspanen, de basis van onze productie. Draaien, frezen, draadvonken, slijpen, u vraagt wij maken het voor u. We beschikken over een uitgebreide CNC-draai- en CNC-freesafdeling met meerdere CNC-draaibanken en CNC-freesbewerkingsmachines. Dankzij dit hoogwaardige machinepark kunnen wij nagenoeg alles voor u CNC draaien en CNC frezen.

Bovendien beschikken we bij Van Wijngaarden over CNC-machines met stafaanvoer en beladingsrobots. Ook voor complex draai- en freeswerk, in kleine en grote series kunt u dus bij uw one-stop-shop in metaal en kunststof producten terecht.

Leg uw CNC draai- en freesopdrachten in vertrouwde handen bij Van Wijngaarden en neem contact met ons op!

Machine capaciteiten

Voor het frezen beschikken we bij Van Wijngaarden over een zevental 3- en 4-assige CNC-freesbewerkingscentra, waaronder een Chiron met een wisseltafel en een SMEC met een beladingsrobot. Geschikt voor producten tot 800x510x620 mm. Naast het CNC frezen gebruiken we een conventionele en een Haas teach-in freesbank voor specifieke eenmalige producten en kleine series.

Voor het CNC-draaien beschikken we bij Van Wijngaarden over een zestal 2- en 3-assige CNC-Mazak draaibewerkingscentra. Daaronder twee met dubbele spil en automatische stafinvoer en één met een dubbele spil en beladingsrobot.

Geschikt voor producten tot een draaidiameter van 350 mm en een draailengte van 980 mm. Twee conventionele draaibanken zijn beschikbaar voor de enkelstuks en kleine series, in het geval dat voordeliger is voor u is dan CNC draaien. Deze draaibanken zijn geschikt voor producten tot een draaidiameter van 450 mm en een draailengte van 1.500 mm.

Voor producten met hele hoge toleranties en voor mallen en gereedschappen kunnen we draadvonken met een Fanuc Robocut. Dankzij onze slijpmachines kunnen we zeer nauwkeurige en gladde oppervlakken verkrijgen.

Meer weten over verspanen, CNC-frezen of CNC- draaien bij Van Wijngaarden of direct uw opdracht met ons bespreken?