Plaatbewerking bij
Van Wijngaarden

Home . Expertises . Plaatbewerking

Voor plaatbewerking beschikken we bij Van Wijngaarden over een afdeling met een grote range aan bewerkingsmachines. Denk aan een lasersnijmachine, excenterpersen, kantbanken, en een grote plaatschaar. U kunt dus terecht voor al uw pons-, knip-, zet- en stanswerk, kanten, het zetten van plaatwerk en het lasersnijden van contouren en gatenpatronen in rvs, aluminium en staal. Van kleine tot grote series.

Omdat wij als one-stop-shop de plaatbewerkingen in eigen huis hebben, profiteert u van eén aanspreekpunt voor alle plaatbewerkingen en gecombineerde bewerkingen.

Bent u ook benieuwd naar onze mogelijkheden op het gebied van plaatbewerking? Zoals lasersnijden, kanten, zetten, dieptrekken, walsen, ponsen of stansen?

Machinepark capaciteiten

Voor onze expertise ‘plaatbewerking’ beschikken wij bij Van Wijngaarden onder andere over een Amada lasersnijmachine, drie kantbanken – waaronder één CNC gestuurd – en een achttal excenter persen van 150 bar tot 125 ton, ondersteunt met invoerautomaten.

Voor het lasersnijden beschikt de Amada over een beladingsunit en wisselportaal. Dit waarborgt een hoge productiviteit. Geschikt voor plaatafmeting tot 1.250 x 2.500 mm. De maximale dikte is afhankelijk van het materiaal; staal tot 12 mm, RVS tot 10 mm en aluminium tot 3 mm. Door slim te nesten beperken we restmateriaal tot een minimum. Ook kunnen we met deze machine graveren.

Voor terugkomende opdrachten van grotere series producten die bewerkingen als stansen, ponsen of dieptrekken verlangen, ontwikkelen en maken wij meestal zelf de matrijzen.

De kantbanken gaan tot 3 meter met een capaciteit van 110 ton. Voor het kanten en zetten hebben we een groot assortiment kantgereedschap beschikbaar en realiseren we uiteenlopende (combinaties van) zettingen.

Voor het walsen hebben we bij Van Wijngaarden onder andere een elektrische en een hydraulische rollenwals beschikbaar. We kunnen producten walsen tot 1.000 mm breed.

Meer weten over plaatbewerkingen of direct uw opdracht met ons bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.