Expertises van
Van Wijngaarden

Home . Expertises

Metaal, non-ferro en kunststof bewerkingen, dat zijn onze expertises. Draaien, snijden, kanten, stansen, lassen, frezen, assembleren, wat u ook wenst, u vindt het bij Van Wijngaarden allemaal onder één dak.

Deze one-stop-shop voor bijna alle mogelijke metaal en kunststof bewerkingen en samenstellingen betekent een fiks aantal voordelen voor u. U profiteert namelijk van één toeleverancier en aanspreekpunt voor veel verschillende soorten onderdelen, componenten en eindproducten. Met daarbij brede en diepgaande expertise en advies op maat.

Uitgekiende productie 

Ons zeer uitgebreide en gevarieerd machinepark maakt de meest optimale en effectieve manier van produceren voor u mogelijk. Zowel voor enkelstuks als voor grote series kunt u dan ook bij ons terecht. Zelfs voor complexe en samengestelde producten, met meerdere bewerkingen bieden we u korte doorlooptijden. Met behulp van innovatieve en uitgekiende hulpmiddelen, van automatische staf- en productinvoer tot en met robotisering, optimaliseren we onze efficiënte productie continu.

Uiteraard kunnen wij bij Van Wijngaarden op basis van uw tekening produceren, maar schetsen of een programma van eisen kunnen we ook voor u uitwerken. Vanuit onze expertise adviseren we u graag over aanpassingen die de maakbaarheid verhogen, zonder uiteraard de functionaliteit aan te tasten.

Gecombineerde bewerkingen voor hoge toegevoegde waarde

Onze producten kennen een hoge toegevoegde waarde. Neem het lassen of samenstellen van onderdelen, die een plaatbewerking hebben ondergaan met onderdelen die we eerst verspanen. Voor bankwerken zijn diverse specifieke machines beschikbaar. Dit doen we voor uiteenlopende materialen, zoals metaal, kunststof en non-ferro.

Voor plaatbewerking beschikken we over een eigen hightech machinepark met eigen plaatbewerking- en stansafdeling met een grote range aan bewerkingsmachines. U kunt dus bij ons terecht voor al uw plaatbewerkingen.

Bankwerken

Bankwerken behoort ook tot onze expertise. Denk aan afbramen, trommelen, polijsten, schuren, stralen, ontvetten en bijvoorbeeld borstelen. Ook tappen, draadsnijden en buigen behoren tot het bankwerken van Wijngaarden.

Verspanen

Van oudsher staan wij bekend om het verspanen, de basis van onze productie. We beschikken over een uitgebreide CNC-draai- en CNC-freesafdeling met meerdere CNC-draaibanken en CNC-freesbewerkingsmachines.

Samenstellen

Samenstellen is ook een echt expertisegebied bij Van Wijngaarden. Ons bestand aan opdrachtgevers en de variatie aan gewenste producten en bewerkingen is

namelijk erg groot. Naast frees-, draai- en plaatwerkzaamheden betekent dit in de praktijk veel samenstellingen.

Materialen

Jarenlange ervaring met allerlei soorten materialen zorgt ervoor dat we met recht uw one-stop-shop voor metaal, non-ferro en kunststof producten zijn.

Vragen over plaatbewerking, bankwerken, verspanen, samenstellen of materialen?

Of wilt u ook meteen profiteren van de veelzijdige expertises rondom metaal, kunststof en non-ferro van Van Wijngaarden?

Neem contact met ons op.